Välkommen till Salusand Soulsurfers

"JAWS of Salusand" avgjort 2018

Vinnare av JAWS of Salusand!
Den första december anordnade Salusand Soulsurfers den första JAWS of Salusand, en tävling där störst tagna våg fångad på bild vinner. Salusand Soulsurfers styrelse valde sedan ut tre finalister som våra följare fick rösta på genom den officiella facebook-sidan.
JAWS of Salusand hoppas vi blir en bra tävling och tradition framöver när vinterstormarna tar vid under december-januari samt locka både fler surfare och fotografer, säger ordförande Martin Bylund.
Just denna första JAWS blev lite hastigt påkommen och utlystes endast 12 timmar före start så med lite mer framförhållning hoppas vi detta kommer bli ett ännu större event. Trots att Swellet minskat lite startade tävlingen den 1 december kl.11:00 och ca.15 surfare var ute i lineup.
Efter den två timmar långa tävlingen och röstning på vår officiella sida hade vi tillslut en vinnare. Daniel Bylund endast 14år gammal! Vi kontaktade Daniel för att gratulera till vinsten.
Du har just blivit den förste att vinna Jaws of Salusand, stort grattis. Hur känns det så här dagen efter tävlingen?
- Tack så mycket. Jo det känns bara bra.
Du var den klart yngste deltagaren, bara 14 år, och vann tävlingen i konkurrens med drygt 15 st mer eller mindre erfarna Soulsurfare, hade du trott att du skulle kunna surfa den största vågen av alla?
- Nä, inte alls. Jag var inte ens säker på att jag skulle kunna plocka någon våg alls. I bilen på väg till Salusand var jag ganska nervös eftersom jag aldrig surfat så stora vågor tidigare plus att jag inte riktigt är van att surfa i så kalla vatten.
Hur länge har du surfat?
- Jag har alltid surfat på ganska små vågor med hjälp av pappa och det är först de senaste två åren som jag börjat plocka lite större vågor själv.
Var surfar du mest?
- Det blir mest i Salusand eftersom jag följer med när pappa surfar. Annars blir det småvågor i stugan. I sommar har det också blivit mycket tid på brädan efter båt, typ wakeboard men med vanlig shortboard surfbräda.
Har du surfat någon annanstans i världen?
- Surfade en gång på Fuerteventura och en gång i Portugal. Annars är det just i Salusand där jag utvecklats mest.
Vad minns du om den vinnande vågen du surfade igår?
- Det var den första vågen jag paddlade på så jag hade bara varit i vattnet ca 15 minuter. Det var egentligen inte så svårt att fånga vågen och ställa sig upp eftersom facet på vågen var så långt, ingen risk för nosediving där inte. Jag hade först tänkt svänga vänster så att Johan (fotografen) skulle få en bättre bild på mig eftersom jag är regular, men vågen closade på vänster sida så jag var tvungen att ta höger. Den var riktigt fin tills det bröt och då kändes det hur kraftig den var.
Vad körde du på för bräda?
- Det är en singlefin minimalibu Superfrog glasfiberbräda som är 8 fot.
Blir det mer surfing i Salusand framöver?
- Jajjemän, jag hoppas på en fin vinter med bra swell.
Än en gång stort grattis till att var den förste Jaws of Salusand- mästaren.

Vinnande bilden (foto J.Silvenord):

 

Reportage

11/29/2022
Vilken tävling det blev! En otydlig prognos som gick upp och ned, lördagen dan f...
1/26/2022
Ytterligare ett år i Coronans skugga, men där vi kan vara så tacksamma att vi ut...
12/3/2018
Vinnare av JAWS of Salusand! Den första december anordnade Salusand Soulsurfers ...